C.R.O.T.

Havenpaviljoen Sint-Maartensdijk

Bij de voormalige haven van Sint-Maartensdijk gaat in 2024 een prachtig nieuw gebouw verrijzen: het Havenpaviljoen.
Dit op de plek van het verouderde pand van Cafetaria ’t Centrum, waar tot de jaren ’50 van de vorige eeuw de haven was, met daarnaast een grote kunstmestloods.

We zijn trots dat we onze diensten konden inzetten voor de herontwikkeling van dit pand. Daarmee krijgt een oude plek, in het hart van de kern, een nieuwe, frisse uitstraling. Eigenaren blij, omwonenden blij, gemeente blij, wij blij!

In dit markante nieuwe gebouw blijft de vertrouwde cafetaria en slijterij te vinden en komt er een heerlijk ruim terras met groen op het zuiden. Op de eerste etage worden vier schitterende huurappartementen gerealiseerd.

Als Stichting C.R.O.T. hebben we het initiatief genomen om deze locatie meer toekomstbestendig te maken. We hebben de eigenaren geholpen met raad en daad en het proces gefaciliteerd om te komen tot een schitterende nieuwe invulling van dit stukje Smerdiek. Het ontwerp van Timek is gebaseerd op de vorm en massa van de voormalige kunstmestloods en qua uitstraling is er ook gekeken naar wat er te vinden is in de buurt. Daarnaast hebben we externe bronnen geraadpleegd, zoals de Erfgoedgids.